Welkom bij Google Support
Wij helpen u graag verder

Als u problemen ondervindt met uw Google account. Dan kunt u contact met ons opnemen via het contact, wij zijn 24*7 bereikbaar

Hulplijnnummer voor 24/7 ondersteuning
NL Google support telefoonnummer : +44-1213185520 | BE Google Belgie support telefoonnummer : +32-28080176

Neem contact met ons op voor alle Google-gerelateerde problemen, zoals wachtwoord vergeten, kindle, product gerelateerd, terugbetalingsgerelateerd, ken uw productstatus enz.

HOE MAAK JE EEN SCREENSHOT OP GOOGLE CHROME, WINDOWS 10 EN MAC?

Een van de vele unieke vereisten in de wereld van internet, schermafbeeldingen, is vaak nuttig, vooral wanneer u naar iets dringends moet verwijzen. Als we het hebben over schermafbeeldingen in 's werelds populairste webbrowser, Google Chrome, vraagt u zich misschien af hoe u een schermafbeelding kunt maken in Google Chrome. Ja, u kunt een screenshot maken in Google Chrome door enkele eenvoudige technieken te volgen. Nadat u een schermafbeelding van een pagina in deze browser heeft gemaakt, kunt u de vastgelegde afbeelding of inhoud raadplegen voor toekomstig gebruik. Lees verder om de techniek van het maken van een screenshot op Google Chrome voor Windows 10- en Mac-apparaten te verkennen en aan uw unieke vereisten te voldoen.

Hoe maak je een screenshot op Google Chrome?

We zijn ons allemaal bewust van het maken van screenshots in ons dagelijks leven. De apparaten die we gebruiken zijn onder meer onze smartphone, laptop, desktopcomputer, tabblad, enz. Al deze apparaten hebben verschillende manieren om een screenshot te maken. Hetzelfde is het geval als het gaat om het maken van een screenshot in Google Chrome. Internetgebruikers zoeken vaak naar antwoorden op vragen zoals het maken van een screenshot in Google Chrome, het maken van een screenshot in Google Chrome Windows 10, het maken van een screenshot op Google Chrome Mac, enz. Tijdens het proces van het maken van een screenshot op Google Chrome klinkt eenvoudig, u moet zich aan de juiste procedure houden om het risico op fouten te elimineren.

Als u een desktopcomputer gebruikt en een screenshot wilt maken in Google Chrome, is een van de beste manieren om de "PrtScr" -toets op uw toetsenbord te gebruiken. Dit is de reeks stappen die bij dit proces betrokken zijn:

 • Start Google Chrome op uw desktop computer en bezoek de pagina waarvan u een screenshot wilt maken.
 • Druk op de "PrtScr" -toets op uw toetsenbord en sla het gemaakte screenshot op uw lokale of externe schijf op.
 • Dubbelklik op de vastgelegde afbeelding om de gemaakte schermafbeelding te zien.

Hoe maak je een screenshot op Google Chrome?

Nu je hebt gelezen hoe je een screenshot kunt maken in Google Chrome met de "PrtScr" -toets op het toetsenbord van je desktopcomputer, lees je hoe je een screenshot kunt maken in Google Chrome Windows 10 op een aantal effectievere manieren. Eerst bespreken we het toevoegen van een extensie aan de Chrome-browser om een screenshot te maken van de gewenste webpagina.

Open om te beginnen de Chrome-browser op uw Windows 10-systeem. De volgende stap vereist dat u de pagina "Full Page Screenshot" start, een extensie die gratis te installeren is. Deze extensie helpt je bij het maken van een screenshot in Google Chrome voor de hele pagina. Als u klaar bent met deze stappen, klikt u op de knop "Toevoegen aan Chrome" in de rechterbovenhoek van de pagina. In sommige gevallen zoeken gebruikers vaak naar hoe ze Google Chrome kunnen resetten zodat ze een screenshot kunnen maken. Dat is echter niet de manier om uw doel te bereiken.

U kunt nu de onderstaande instructies volgen om het proces van het maken van een screenshot in Google Chrome op Windows 10 te voltooien:

 • Klik op de knop "Extensie toevoegen" wanneer daarom wordt gevraagd. Hiermee wordt de extensie "Full Page Screenshot" in Chrome toegevoegd.
 • Ga nu naar de webpagina waarvan u een screenshot wilt maken. Het kan gaan om product- of dienstgerelateerde informatie op de webpagina met afbeeldingen en tekst.
 • Klik op het pictogram "Full Page Screen Capture" op uw Windows 10-systeem. Het pictogram lijkt op een camera in de rechterbovenhoek van uw Chrome-browser.
 • Als u het pictogram "Full Page Screen Capture" niet kunt vinden, kunt u het bovenaan de resulterende vervolgkeuzelijst vinden.
 • Wacht tot Chrome de schermafbeelding voltooit. Afhankelijk van de lengte van de webpagina, wordt de schermafbeelding in 1-2 minuten voltooid.

Zodra de schermafbeelding is voltooid, kunt u de vastgelegde afbeelding downloaden. Het enige dat u hoeft te doen, is op de PDF-downloadlink in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken. U kunt ook op de pijl naar beneden klikken aan de rechterkant van het PDF-pictogram. Hiermee wordt de vastgelegde schermafbeelding in PNG-indeling gedownload. Als u wordt gevraagd om een schermafbeelding van een volledige pagina toegang te geven tot uw downloads, moet u op de optie "Toestaan" klikken. Als u echter wordt gevraagd om een locatie voor uw download op te geven vóór de schermafbeelding, kunt u een gewenste locatie opgeven. Dit kan uw lokale harde schijf zijn of een externe, zoals een pen drive.

Tips voor het maken van een screenshot op Google Chrome Mac

Hoewel een Mac-apparaat vooraf is geïnstalleerd met Safari als de standaard web browser, kunt u Google Chrome erop downloaden en installeren. Als u echter nog niet bekend bent met Chrome- of Mac-apparaten, vraagt u zich misschien af hoe u een screenshot kunt maken op Google Chrome Mac. Als u naar het antwoord op deze vraag zoekt, krijgt u mogelijk talloze antwoorden en instructies, maar het is belangrijk dat u de juiste set richtlijnen volgt om een screenshot te maken in Google Chrome op Mac om schade te voorkomen. Dit is de reeks stappen die nodig zijn om een screenshot te maken op Google Chrome voor Mac-apparaten:

Tips voor het maken van een screenshot op Google Chrome Mac

 • Open de Chrome-browser en ga naar de webpagina waarvan je een screenshot wilt maken. De pagina kan informatieve inhoud of afbeeldingen bevatten.
 • Druk nu tegelijkertijd op de toetsen "Shift + Command + 3".
 • Als u de schermafbeelding wilt bewerken, klikt u eenvoudig op bewerken op de miniatuur in de hoek van uw scherm.
 • Wacht tot de schermafbeelding op je Mac is opgeslagen.

Screenshots zijn een uitstekende manier om belangrijke informatie offline vast te leggen. Het kan voorkomen dat u geen internettoegang heeft en u snel een webpagina moet bekijken die u eerder online heeft gezocht. In dergelijke gevallen kunt u een screenshot maken in Google Chrome met uw Windows 10- of Mac-apparaat. Hoewel er veel manieren zijn om een screenshot te maken in Google Chrome, zijn de technieken die in deze blogpost worden genoemd de meest effectieve. Volg ze op de exacte manier om een perfecte schermafbeelding van uw behoefte te garanderen en een hoger niveau van digitale ervaring met uw slimme apparaten te garanderen.