Welkom bij Google Support
Wij helpen u graag verder

Als u problemen ondervindt met uw Google account. Dan kunt u contact met ons opnemen via het contact, wij zijn 24*7 bereikbaar

Hulplijnnummer voor 24/7 ondersteuning
NL Google support telefoonnummer : +44-1213185520 | BE Google Belgie support telefoonnummer : +32-28080176

Neem contact met ons op voor alle Google-gerelateerde problemen, zoals wachtwoord vergeten, kindle, product gerelateerd, terugbetalingsgerelateerd, ken uw productstatus enz.

HOE GOOGLE CHROME-MELDINGEN IN WINDOWS 10 EN MAC UIT TE SCHAKELEN?

Een van de beste functies van de Google Chrome-browser, desktopmeldingen kunnen vaak een reden zijn voor afleiding. Hoewel u met deze meldingen snel actie kunt ondernemen voor e-mail- of systeemwaarschuwingen, kan het voorkomen dat u hierdoor wordt afgeleid. Soms vraagt u zich misschien af hoe u Google Chrome-meldingen kunt uitschakelen, zodat u zich kunt concentreren op uw werk en rechtstreeks kunt controleren op e-mails of waarschuwingen door naar uw e-mail- of systeeminstellingen te gaan. Hier bespreken we hoe u Google Chrome-desktopmeldingen kunt uitschakelen en enkele verborgen aspecten van de webbrowser kunt ontketenen om uw browsesessie aantrekkelijker te maken.

Google Chrome-meldingen - een overzicht

Voordat we bespreken hoe u Google Chrome-meldingen kunt uitschakelen, laten we een kort overzicht geven van wat Chrome-meldingen zijn. Het is mogelijk dat u tijdens het browsen op een website wordt gevraagd om het verzoek van een andere website om u meldingen in uw Chrome-browser weer te geven, te accepteren of te weigeren. Als u het verzoek accepteert, ontvangt u pop-ups of waarschuwingen op uw computerscherm wanneer u nieuwe meldingen heeft. Als u het meldingsverzoek echter weigert, zal de website u niet opnieuw vragen, tenzij u wijzigingen aanbrengt in de instellingen van uw Chrome-browser. Als u meerdere webbrowsers heeft, wordt u mogelijk afzonderlijk gevraagd om de meldingen voor elk van hen toe te staan.

Deze meldingen of waarschuwingen zijn vaak handig, vooral als je veel andere taken hebt en alleen de kans krijgt om aandacht te besteden aan je e-mails of de instellingen voor de bescherming van je computersysteem. Als u zich echter ergens op concentreert en een belangrijke taak op uw computer uitvoert, kunnen deze meldingen voor afleiding zorgen. In dergelijke gevallen vraagt u zich misschien af hoe u Google Chrome-meldingen kunt uitschakelen, zodat u zich kunt concentreren. Zodra u de Google Chrome-melding uitschakelt, ontvangt u geen waarschuwingen of berichten die u informeren over bepaalde evenementen of nieuws. Dit brengt internetgebruikers er vaak toe om na te denken over het maken van een screenshot in Google Chrome, zodat ze de afbeelding kunnen vastleggen van elke pop-up of melding die op hun computerscherm verschijnt.

Hoe meldingen in Google Chrome uitschakelen?

Gebruikers voor wie de automatische waarschuwingen en meldingen in de Chrome-browser nieuw zijn, zoeken vaak online naar antwoorden op vragen zoals het uitschakelen van Google Chrome-meldingen, het uitschakelen van Google Chrome-meldingen Windows 10, het uitschakelen van Google Chrome-meldingen Mac, enz. Hoewel u niet echt enige technische expertise nodig heeft om deze meldingen uit te schakelen, moet u zich aan de juiste procedure houden om fouten te voorkomen. Hieronder staat de reeks stappen die nodig zijn om meldingen in Google Chrome uit te schakelen:

 • Open de Google Chrome-browser op uw computer.
 • Zoek Chrome-voorkeuren door op het Chrome-menu te klikken en op Voorkeuren te klikken.
 • U kunt ook op het pictogram met de drie stippen rechtsboven in het Chrome-venster klikken.
 • Klik op Instellingen. Scroll naar beneden op de pagina en klik vervolgens op "Geavanceerd".
 • Selecteer "Instellingen voor inhoud".
 • Klik op "Meldingen" en klik vervolgens op de schakelknop naast "Vraag voor verzending (aanbevolen)" om de instelling te wijzigen in "Geblokkeerd".

Zo kun je de notificaties in je Chrome browser blokkeren of uitschakelen. U krijgt hierna geen waarschuwingen meer. Als u deze functie echter wilt inschakelen, kunt u dat doen door enkele eenvoudige stappen te volgen.

Hoe Google Chrome-meldingen Windows 10 uit te schakelen?

Als u Windows 10 OS hebt en u Google Chrome erop gebruikt, moet u mogelijk de meldingen in uw browser uitschakelen. Een van de belangrijkste redenen hierachter is om jezelf gefocust te houden op de taak die je op je computer doet. U kunt meldingen in Google Chrome ook uitschakelen met een Android- of Mac-apparaat. Als u klaar bent met het uitschakelen van meldingen in Chrome, kunt u de functie opnieuw inschakelen om de meldingen te ontvangen.

Volg de onderstaande stappen om een antwoord te krijgen op uw vraag, hoe u Google Chrome-meldingen Windows 10 uitschakelt:

 • Ga op uw Windows 10-computer naar het menu Start en open Chrome.
 • Klik op het horizonpictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van het Chrome-venster.
 • Klik op Instellingen en selecteer onder het tabblad "Privacy en beveiliging" "Site-instellingen".
 • Klik op "Meldingen" en kies vervolgens om de meldingen toe te staan of te blokkeren.

Hoe Google Chrome-meldingen Mac uitschakelen?

Hoewel uw Mac wordt geleverd met Safari als de standaardwebbrowser, kunt u er Google Chrome op gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen, is de browser downloaden met Safari en de instructies op het scherm volgen om Chrome op uw computer te installeren. Nu kan het gebeuren dat de functie voor bureaubladmeldingen is ingeschakeld in de Chrome-browser en u wordt gevraagd om alle meldingen en waarschuwingen. Als u deze meldingen op Mac wilt uitschakelen, kunt u dit doen door enkele eenvoudige stappen te volgen. Start om te beginnen Chrome op uw Mac en klik op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek. De volgende stap vereist dat u op Instellingen klikt, "Privacy en beveiliging" aan de linkerkant van het venster selecteert en rechts op "Site-instellingen" klikt.

Nadat u de hierboven genoemde reeks stappen hebt voltooid, volgt u de onderstaande stappen om meldingen van Google Chrome op Mac uit te schakelen:

 • Scroll naar beneden op de pagina "Instellingen" om "Meldingen" te vinden; Klik erop.
 • Zorg ervoor dat de optie "Sites kunnen vragen om meldingen te verzenden" is uitgeschakeld.
 • Klik op het tabblad "Toestaan" met de rechtermuisknop op sites waarvan u meldingen wilt toestaan; selecteer Verwijderen.

Hoe Facebook-meldingen in Google Chrome uit te schakelen?

Nu u het proces van het uitschakelen van meldingen in Google Chrome hebt gelezen, leest u verder om te ontdekken hoe u Facebook-meldingen in Google Chrome kunt uitschakelen. Facebook-meldingen zijn de meldingen met betrekking tot de verjaardag van een vriend, een nieuw vriendschapsverzoek, een melding over iemands huwelijksverjaardag, enzovoort. Hoewel deze meldingen handig zijn om u in staat te stellen de nodige acties te ondernemen, kan het voorkomen dat u hierdoor wordt afgeleid. In dergelijke gevallen, hoe u Facebook-meldingen in Google Chrome uitschakelt of hoe u Google Chrome-desktopmeldingen voor Facebook uitschakelt. U kunt de onderstaande stappen volgen om Facebook-meldingen in Google Chrome uit te schakelen:

 • Open de Chrome-browser op uw computer.
 • Ga naar de inlogpagina van Facebook en voer uw inloggegevens in om in te loggen op uw Facebook-account.
 • Klik op Instellingen en selecteer "Meldingen" in het linkerdeelvenster.
 • Selecteer "Desktop en mobiel" en zoek de optie "Meldingen" in het bureaubladgedeelte.
 • Als "Meldingen" zijn ingeschakeld, schakelt u deze uit om ze niet meer in uw Chrome-browser te ontvangen.

Notificaties in Google Chrome zijn handig, zeker wanneer het belangrijk is om definitief actie te ondernemen tegen een bepaalde gebeurtenis. Deze meldingen kunnen echter vaak een reden voor afleiding zijn wanneer u een zeer belangrijke taak op uw computer uitvoert. U kunt de meldingen uitschakelen door de verschillende stappen te volgen zoals hier vermeld en zorgen voor een gerichte browsesessie.